Регион прес
Камбана
Биско ТВ
БК
 
Мото: Бъдете с този вестник, защото го заслужавате!
Издател: "БИСКО" СД
Директор: Г. Балабанов
Адрес: Пирдоп, бул. "Цар Освободител" 64 тел. 5044, 5636
  Брой: 37, Година 2 

  ИМАМЕ ОГРОМНОТО ЖЕЛАНИЕ ДА ПОМОГНЕМ 

  Мариана Костуркова - координатор на Движение "За земята" пред в. "Регион прес" 
  ... Защото ЮМ има сравнително нов цех за рафиниране на черна мед в Олен - Белгия, има друг такъв цех в Италия. Този цех в Олен е за преработка на 330 хиляди тона. От самата фирма ЮМ заявяват, че не продават всичката електролитна мед, която произвеждат, на стоковата борса, а предоставят част от нея на заводите си за производство на кабели. В случая ЮМ няма интерес да инвестира в нов електролитен цех, тъй като имат вече такъв. 
  ... Мисля, че времето е предостатъчно, за да се види, че тази славословена като най-успешната сделка за България, все още не е довела до нищо. По наша информация, фирмата инвеститор - "Юнион Миниер" - не инвестира така, както обеща.
  Брой: 39, Година 2 
  ДАРЕНИЕ ОТ ФОНДАЦИЯ "ТЕМКОВ" 
  М. Добрева
  На 12 октомври г-жа Стефка Петрова и близки на известния журналист и публицист Борис Темков, чиято 70-годишнина бе отбелязана тази година, предоставиха на библиотеката към читалище "НАПРЕДЪК" енциклопедията "Борбата за демокрация" на Едуард Грийнберг и Бенджамин Пейдж. 
  Изданието е дарение лично от г-н Майкъл Борис Темков, директор на създадената тази година в САЩ Фондация  "ТЕМКОВ". От фондацията са поели ангажимент да изпратят и други дарения на библиотеката. 
  М. Самодивкина